kwekerij veiling

Zomerbloemen en siertakken

Sinds 1987 is de kwekerij gevestigd aan de Hoeve 7 te Valkenswaard, naast de eeuwenoude ‘Venbergse Hoeve’. Voorheen was de kwekerij gevestigd naast de bloemenwinkel aan de hoek Dommelseweg / Barentszstraat, deze kwekerij moest wijken voor een school, thans is er woningbouw gepland.

Op de kwekerij aan de Hoeve 7 worden zomerbloemen en siertakken gekweekt in de volle grond. Deze sierteelt- producten worden zowel in de eigen bloemenwinkel aan de Dommelseweg 135 te Valkenswaard als op de bloemenveiling Plantion te Ede verhandeld.

De kwekerij heeft een breed assortiment aan zomerbloemen en is gespecialiseerd in diverse soorten exclusieve amaranthussen en natuurlijk gevormde siertakken. Op deze kweeklocatie vindt geen verkoop plaats en deze locatie is aldus ook niet te bezoeken!

Bloemenveiling Plantion

Plantion is de naam van de coöperatie die is ontstaan door een fusie van Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland. Bloemenveiling Plantion is sinds 1 maart 2010 gevestigd in een moderne en milieu-bewuste accommodatie te Ede. De bloemenveiling Plantion geeft naast de drie veilingklokken in de afmijnzaal onderdak aan een bemiddelingsbureau, een groencentrum en een groothandelscentrum voor bloemen en planten.
Bloemenveiling Plantion is de inkoopplaats voor die bloemisten waar ‘verse bloemen’ nog centraal staan. Plantion staat voor bastion, bolwerk van bloemen en planten!

Zomerbloemen en siertakken in volle grond Sierteelproducten Kwekerij Valkenswaard Bloemenveiling Plantion Bloemenveiling Plantion te Ede